کار مدیر داخلی چیست؟ ، وظایف مدیر شامل انواع خاصی از رفتارهاست، رفتار و اعمالی که یک مدیر باید انجام دهد تا فرد موفقی در شغل مدیریتی خود باشد. وجه مشخص این است که مدیران وظایف مهمی در سازمانهایشان به عهده دارند. محقق شناختهشدهای به نام هنری مینتزبرگ (Henry Mintzberg) سه وظیفهی کلی برای یک مدیر مشخص کرده است. این وظایف شامل وظایف بین فردی، وظایف اطلاعاتی و وظایف مربوط به تصمیمگیری است.
مدیر کیست؟
مدیر کسی است که اداره افراد یک مؤسسه تولیدی ، بازرگانی یا خدماتی را به عهده داشته و با استفاده از منابع انسانی و مادی آن را به نحو مطلوب اداره نماید و به منظور نیل به اهـداف معین که از طرف کارفرما یا هیات مدیره تعیین شده در واحد تحت سرپرستی خود فعالیت نماید.
شش وظیفهی کلیدی یک مدیر چیست؟
برنامه ریزی:
برنامهریزی به عنوان ((طرحی برای آیندۀ مطلوب و تعیین راه های مؤثر وصول به آن)) تعریف شده است. برنامهریزی وسیلهای است که مدیران با توسل به آن، وضعیت واحد یا سازمان تحت نظارت خود را در آینده پیشبینی و ابزار، وسایل، راهحلها و راهبردهای مناسب برای تحقق هدفهای از قبل تعیین شده را، فراهم میکنند.
سازماندهی:
سازماندهی یعنی شکستن هدف کلی و مأموریت اصلی سازمان در قالب هدفهای جزئیتر و وظایف واحدها به منظور تحقق هدف یا هدفهای از قبل تعریفشدۀ سازمان. در سازماندهی، وظایف، اختیارات و مسئولیتهای واحدها و پُستها مشخص میگردد و نحوۀ هماهنگی این متغیرها یا عوامل، معین میشود. سازماندهی نوعی فعالیت مستمر و مداوم است که مدیران همواره با آن روبرو هستند و منحصر به طراحی سازمان در هنگام شکلگیری آن نیز، نمیشود.
کنترل و نظارت:
کنترل فعالیتی است که ضمن آن، عملیات پیشبینی شده با عملیات انجام گرفته، مقایسه میشود و در صورت وجود اختلاف و انحراف بین آنچه باید باشد و آنچه که هست، نسبت به رفع مشکل و اصلاح این نوع انحراف، اقدامات لازم انجام میگیرد. بر این اساس، کنترل فعالیتی است که طی آن میبایستها با هستها، مطلوبها با موجودها و پیشبینی شدهها با عملکرد واقعی کارکنان مقایسه میشوند و با روشن شدن فواصل بین وضع مطلوب و وضع موجود، تصمیمات در مورد اقداماتی که باید جهت از بین بردن این فواصل انجام گیرند، مشخص میگردند.
هدایت:
یکی از مهمترین وظایف مدیریت و رهبری، جهت دادن و نفوذ بر اعضای سازمان میباشد. رهبری اثربخش مستلزم اِعمال نفوذ و اثرگذاری بر افراد است و مدیر اثربخش، بر افراد تحت نظارت خود تسلط دارد. ضمناً افراد نیز نفوذ و قدرت رهبر اثربخش را پذیرا هستند. قدرت عبارت است از توانایی اِعمال نفوذ بر دیگران و نفوذ نیز همان اَعمال مستقیم یا غیرمستقیم رهبر است که باعث تغییر در رفتار یا نظرات دیگران میشود.
برقراری ارتباط:
ارتباط تار و پود سازمان را به هم پیوند میزند و موجب یکپارچگی و وحدت سازمانی میشود. مسئولیت برقراری و حفظ شبکۀ ارتباطی سالم و اثربخش، بر عهدۀ بدنۀ مدیریت (یعنی کلیۀ مدیران در سطوح عالی، میانه و پایه) است. کلیۀ فعالیتهای مدیران بدون برخورداری سازمان از نظام ارتباطی اثربخش، فلج خواهد شد و امکان ادارۀ سازمان، از بین خواهد رفت. به هر حال، یکی از وظایف مهم مدیران هر سازمان، فراهم آوردن امکاناتی است که با بهرهگیری از آن امکانات، برقراری ارتباطات در سازمان، تسهیل میشود.
تصمیمگیری:
تصمیمگیری عبارت است از انتخاب یک راهحل از بین راهحلهای ممکن. بر این اساس، وظیفۀ اصلی مدیران هر سازمان آن است که در رابطه با هر مشکل، کلیۀ راهحلهای موجود را بررسی و بهترین راهحل را جهت رفع هر مشکل با مسئله، انتخاب کنند.


کار مدیر داخلی چیست؟ – کالج مدیریت
حوزه ارتباطی در کار مدیر داخلی چیست ؟
شرایط کاری وسیع مدیر داخلی در دو بخش قابل بررسی است: اولین بخش در حیطه ارتباطات درون سازمانی است و بدین شرح است که مدیر داخلی نقطه مرکزی یک سازمان محسوب می شود و اغلب هماهنگی ها، پیام ها و امور اجرایی و اداری و پیگیری ها زیر نظر او صورت می گیرد.
پس از سمت مدیرعامل، مدیر داخلی گسترده ترین حوزه ارتباطی را در اختیار دارد و بنابراین باید از پایین ترین تا بالاترین رده سازمانی، وظایف های مرتبط با آنان، نوع درخواست ها، حوزه های شغلی و استخدامی و بسیاری موارد دیگر آگاهی داشته باشد.
دومین بخش کاری مدیر داخلی سازمان مربوط به ارتباطات برون سازمانی است: تمامی این وظایف در گرو آداب معاشرت و برقراری ارتباط صحیح و کارای مدیر داخلی با سازمان ها و خدمات در ارتباط است. وی بایستی بتواند با اتخاذ ارتباطات صحیح، امور سازمانی را در هر زمان و در هر موسسه دیگری پیگیری کند و از گره و مسائل موجود در روند انجام کار در سازمان های بیرونی آگاهی پیدا کند و در کمترین زمان ممکن در جهت رفع آن ها بکوشد.
شرایط کاری سمت «مدیر داخلی»
۱٫ بطور تمام وقت به فعالیت در انجمن متعهد است.
۲. در طول دوره قرارداد خود با انجمن، نمی بایست مشغول به خدمت نظام وظیفه و یا تحصیل باشد.
۳٫ در صورت رضایت مدیران، تعهد کار او حداقل دو سال خواهد بود.
۴. با هماهنگی کامل و با پیروی از ضوابط انجمن به مرخصی می رود چرا که در شغل او مرخصی ها کمی حساس تر و برخی اوقات محدودترند.
۵٫ بعید نیست که خیلی اوقات محیط کاری او شلوغ و پر سرو صدا باشد و تعداد زیادی درخواست به مدیر داخلی ارجاع داده شود.
۶. با تنوع گسترده های از افراد، گروه ها و سازمان ها در ارتباط است. این ارتباطات را می توان به دو دسته ارتباطات درون سازمانی و ارتباطات برون سازمانی تقسیم بندی کرد:
۱٫۶٫ ارتباطات درون سازمانی: مدیر داخلی نقطه مرکزی بسیاری از ارتباطات همکاران در انجمن است. بیشتر پیام ها، هماهنگی ها، امور اداری و پیگیری ها به عهده وی گذاشته می شود. مدیرداخلی وسیع ترین دایره ارتباطی را پس از مدیرعامل با همکاران دارد و با افراد هر بخش، سمت ها و وظایفشان، روحیات و نوع درخواست هایشان و … آشنایی دارد.
۲.۶. ارتباطات برون سازمانی: این ارتباطات در سطوح مختلف اتفاق می افتد (از تماس با دفتر ریاست جمهوری گرفته تا تماس با پیک موتوری!).
۷٫ با ابزار و نرم افزارهای گوناگونی برای پیشبرد هر چه بهتر کارها به کار می پردازد که عبارتند ازلوازم التحریر، ماشین های اداری، اسناد و مدارک، نرم افزارهای اداری و ارتباطات (آفیس، ترلو،…).
۸٫ با مدیرعامل در ارتباط مستقیم است و وظایفی که ایشان به وی محول می کند را خارج از سایر روال ها دنبال می کند.
ویژگی های شخصیتی مطلوب در حیطه کار مدیر داخلی چیست ؟
مدیر داخلی باید روحیه مشتاقی برای یادگیری داشته باشد و به یادگیری نرم افزارهای مختلف و مرتبط و یا زبان های مختلف اشتیاق نشان دهد تا بتواند ارتباط موثری با درون و بیرون سازمان برقرار کند.
از جمله مهمترین ویژگی شخصیتی می توان به سازگاری و انعطاف پذیری اشاره نمود. ممکن است در ساعات غیر ارادی یا روزهای تعطیل نیاز باشد که از سازمان مربوطه نظارت کند و مسائل موجود را رفع و رجوع کند.
به عبارت دیگر مدیر داخلی همانند یک پزشک بایستی همیشه برای خدمت رسانی حاضر باشد. بعلت ارتباطات پیچیده و مختلط در هم، نیاز به برقراری نظم و انضباط بسیار منسجم است تا کارها در سمت و سوی خود دنبال شوند و یک مدیر داخلی بایستی حتما منظم و دقیق باشد.