مدیریت محتوا (CM)
مدیریت محتوا (CM) فرایندی برای جمع آوری ، تحویل ، بازیابی ، حاکمیت و مدیریت کلی اطلاعات در هر قالب است. این اصطلاح معمولاً برای اشاره به چرخه حیات محتوای دیجیتالی ، از ایجاد تا ذخیره سازی دائمی یا حذف استفاده می شود. محتوای موجود ممکن است تصاویر ، فیلم ، صدا و چندرسانه ای و همچنین متن باشد.
فرایند مدیریت محتوا
شیوه ها و فرآیندهای مدیریت آن می توانند براساس هدف و سازمان متفاوت باشند. این می تواند منجر به اختلاف مراحل یا اصطلاحات شود. مراحل چرخه مدیریت محتوا عبارتند از:
سازمان: اولین مرحله که در آن دسته بندی ها ایجاد می شوند ، طبقه بندی ها طراحی و برنامه های طبقه بندی توسعه می یابد.
ایجاد: محتوا در دسته بندی های معماری طبقه بندی می شود.
ذخیره سازی: قالب محتوا و تصمیمات مربوط به ذخیره سازی براساس سهولت دسترسی ، تحویل ، امنیت و سایر عوامل وابسته به نیازهای سازمان انجام می شود.
گردش کار: قوانین به گونه ای طراحی شده اند که ضمن حفظ سازگاری با سیاست های سازمان ، محتوای را از طریق نقش های مختلف جابجا می کند.
ویرایش / نسخه: این مرحله شامل مدیریت چندین نسخه محتوا و تغییرات ارائه می باشد.
انتشار: مرحله تحویل محتوا به کاربران ، که می تواند به عنوان بازدید کننده وب سایت یا انتشار داخلی از طریق اینترانت برای کارمندان تعریف شود.
حذف / بایگانی: مرحله نهایی که محتوای آن حذف می شود یا به آرشیو منتقل می شود وقتی به ندرت قابل دسترسی یا منسوخ است.
حاکمیت محتوا
حاکمیت محتوا ساختار و رهنمودهایی را در اختیار سازندگان محتوا قرار می دهد. حاکمیت محتوای دیجیتال می تواند در تعیین اولویت ها ، ارائه استانداردهای دقیق ، اختصاص مالکیت برای محتوا و ارائه کنترل دسترسی کمک کند. این امر به ایجاد یک تجربه کاربری مداوم ، به حداقل رساندن محتوا و ایجاد کنترل های داخلی کمک می کند. ابزارهای مشترک مدیریتی که سازمانها از آن استفاده می کنند شامل جریان کار محتوا ، طبقه بندی ها و راهنماهای سبک به همراه ابزارهای مدیریت سوابق است که شامل مسیرهای حسابرسی برای انطباق است.

مدیریت محتوا چیست؟ – کالج مدیریت
سیستم ها و ابزارهای مدیریت محتوا
علاوه بر سیستم عامل های مدیریت محتوا برای انواع خاص محتوای ، سیستم های مدیریت عمومی (CMS) نیز وجود دارند که فرآیندهای خودکار را برای مدیریت و ایجاد محتوای دیجیتالی مشترک فراهم می کنند. CMS معمولاً شامل ویژگی هایی از قبیل مدیریت فرمت ، قابلیت انتشار و امکان به روزرسانی محتوا است. CMS می تواند به کاربر اجازه دهد یک نگاه یکپارچه ایجاد کند و کنترل نسخه را داشته باشد ، اما نکته منفی این است که اغلب می تواند به سازندگان محتوا آموزش خاصی بخواهد. سیستم مدیریت دارایی دیجیتال (DAM) نوع دیگری از CMS است که اسناد ، فیلم ها و سایر دارایی های رسانه ای غنی را مدیریت می کند. چند نمونه از CMS های قابل توجه عبارتند از وردپرس ، جوملا و دروپال.