کسب و کار موفق ، شروع یک کسب و کار بسیار دشوار است؛ این کار طولانی و پر زحمت است، و از لحاظ آماری، محکوم به شکست است. ولی اگر بتوانید به یک ایدهی کسب و کاری مناسب دست یابید، تنها مشکلی که در آغاز کار با آن رو به رو خواهید بود، این است که بتوانید کسب و کارتان را با موفقیت از آب بیرون بکشید.
افراد بسیاری هستند که با توجه به ایده، سرمایه و توانی که در اختیار دارند قصد راه اندازی کسب و کار موفق و کوچکی دارند که به مرورزمان آن را وسعت ببخشند و از این طریق درآمد خوبی هم کسب کنند. نوآوری و اشتغالزایی کسب و کارهای مختلف تاثیر بسزایی در شکوفایی اقتصاد یک کشور دارد. در چند دهه اخیر کارآفرینانی بودهاند که به هدف خود رسیدهاند و از یک کسب و کار کوچک به یک برند تبدیل شدهاند و از طرف دیگر بسیاری به دلایل مختلف شکست خوردهاند و هرگز نتوانستهاند به هدف خود دست پیدا کنند. بررسی و مطالعه سرگذشت آنها میتواند یک کلاس درس بسیار آموزنده برای افرادی باشد که تازه در ابتدای راه قرار دارند و به امید راهاندازی کسب و کارهای موفق در ایران در حال پرورش ایده هستند.
کسب و کار موفق چیست؟
همه ما میدانیم که هیچ مسیر میانبری برای رسیدن به یک کسبوکار موفق وجود ندارد. یعنی فرمول جادویی برای رسیدن به یک کسبوکار موفق و ایدهآل هنوز کشف نشده است. مصون ماندن از خیل ۹۰ درصدی شکست کسبوکارها، دغدغهی هر کارآفرینی است. با این حال کلید رسیدن به یک کسبوکار موفق تنها در یک مؤلفه تعریف میشود: زمانبندی راهاندازی کسبوکار.
ویژگی کسب و کار موفق چیست؟
۱_عشق ، شور و انگیزه
این کلمه شرط اساسی پروژه های کسب و کار و کارآفرینی را توصیف میکند ” عشق ”
آیا کاری وجود دارد که بارها آن را تکرار کنید بدون اینکه خسته شوید؟
آیا شده نخوابید زیرا کاری که دوست داشتید را به پایان نرسانده اید؟
آیا شده بارها از چیزی تعریف کنید بدون اینکه خسته شوید؟
آیا کاری وجود دارد که حاضر باشید همچنان و تا پایان زندگی آن را ادامه دهید؟
داشتن عشق و انگیزه باعث موفقیت شما در هر کسب و کاریست این کار از شروع پروژه شما تا عملی شدن پروژه و دادن حقوق به کارمندان ادامه پیدا میکند همه این انرژی نتیجه عشق به کسب و کار است.
۲_ریسک
صاحبان کسب و کار آماده ریسک پذیری و شنا در دریای خطرات برای آینده هستند اما همه کسانی که حاضر هستند دست به ریسک بزنند کارآفرین نیستند. آیا چیزی که کارآفرینان را از هم برتر نشان میدهد ریسک پذیریست؟
صاحبان کسب و کار موفق علاقه زیادی به ریسک و خطر پذیری دارند کارآفرین موفق همیشه از خود میپرسد که آیا این خطرات استحقاق این کسب و کار را دارد؟ و اگر کسب و کار من نتیجه مثبتی نداشت تکلیف چیست؟
۳_مدیریت پول
پیروزی در هر کسب و کاری زمان زیادی را میطلبد اگر سرمایه کم و محدودی دارید باید با درایت از آن استفاده کنید. صاحبان کسب و کار این رکن از کسب و کار را باید خیلی جدی بگیرند. حتی بعد از شروع کار و عملی کردن پروژه های خود زیرا همه برنامه ها و نقشه های آن بر پایه آن استوار است.
۴_برای فروش تقاضا کنید
یک کارآفرین کسب و کار، باید همیشه به یاد داشته باشد که بازاریابی، تبلیغات، فعالیت های تبلیغاتی بدون در نظر گرفتن اینکه چقدر هوشمندانه، گران، یا هدفمند باشند کاملاً بی ارزش هستند مگر اینکه یک چیز تحقق یافته شده باشد و آن چیزی جز تقاضای فروش نیست.
اما به این معنی نیست که یک مذاکره کننده ی عالی بودن، تبلیغات خوب و یا یک متخصص روابط عمومی یک دارایی فوق العاده ای برای کسب و کار شما نیست بلکه همه این مهارت ها بی ارزش خواهد بود اگر شما به طور فعال از مردم درخواست نکنید که آنچه را تولید میکنید بخرند.
۵_همیشه در دسترس باشید
ما در زمانی زندگی می کنیم که انتظار داریم فست فودی که سفارش میدهیم تنها در عرض چند دقیقه آماده شود، لباسی که به خشک شویی میدهیم در همان روز آماده شود و پولمان به راحتی از دستگاه های خود پرداز پرداخت شود.


کسب و کار موفق – کالج مدیریت
پنج نکته از ریچارد برانسون برای شروع یک کسب و کار موفق
۱٫ کمتر حرف بزنید، بیشتر گوش کنید
ما دو گوش و یک دهان داریم، استفاده مناسب از آن ها ایده بدی نیست! در حضور سخنور خوب، شما مجبورید یک شنونده خوب باشید. ایدههای درخشان میتواند از بعید ترین مکان بر خیزد، بنابراین شما همیشه باید گوشتان به برخی از توصیههای زیرکانه باشد. این میتواند شامل یادداشت های نظرات در جلسه هیئت مدیره یا درخواست نظرات کارکنان پیشرو به عنوان مدیران اجرائی است. به مردم خارج از مکان های رسمی گوش دهید و از آن ها یاد بگیرید.
۲٫ ساده کنید
شما برای اینکه بتوانید در میان رقیبان خود دیده شوید باید کاری کاملا متفاوت انجام دهید. اما کسی نگفته است که متفاوت یعنی پیچیده! هزاران راه حل تجاری ساده برای حل مشکلات مختلف در دنیا ارائه شده است. بر روی نوآوری تمرکز کنید اما تلاش نکنید از ابتدا چرخ را اختراع کنید. یک تغییر ساده که بتواند چیزی یا کاری را بهتر کند یک تغییر ساده بسیار بهتر و موثرتر از پنج تغییر پیچیده است.
۳٫ در کار خود غرور داشته باشید
هفته گذشته لذت بخشترین شب سال را در جایزه سال ستاره های ویرجین داشتم، آنجاکه ما با برخی از افراد از تمایلاتی به ما در سرتاسر دنیای ویرجین داشتند، جشن گرفتیم. همراه با بسیاری از نمایندگی شرکت ها، ملیت ها و شخصیت های مختلف زیر یک سقف بودیم، دیدن ویژگی های یکسان و مشابه آن ها کنار هم خیلی جالب بود. یکی از این شباهت ها غرور و افتخار آن ها نسبت به شرکت و کسب و کار خود بود. به یاد داشته باشید کارکنان شما بزرگترین حامیان نام تجاری تان هستند و با تمرکز بر کمک به شرایطی که آن ها از بودن در شرکت شما احساس غرور کنند، مشتری مداری آن ها را درخشان خواهد داد.
۴٫ شاد باشید، موفقیت خواهد آمد
اگر شما شاد نباشید، در اشتباه هستید. اگر احساس می کنید صبح ها که از خواب بیدار می شوید که سر کارتان بروید دارید کار سخت و طاقت فرسایی انجام می دهید، سراغ کار دیگری بروید. اگر شما احساس خوب داشته باشید، شانس بسیار بیشتر و مثبتتر همچنین جو نوآورانه تری برای پرورش کسب و کار تازه تان وجود خواهد داشت. یک لبخند و شوخی می تواند بسیار تاثیرگذار باشد پس در ساده گرفتن زندگی بجنبید.
۵٫ پاره اش کنید و از نو شروع کنید
اگر شما کارآفرین و سرمایه گذار تازه کار هستید و برای اولین بار موفق نبودید، به جمع ما خوش آمدید! هر شخص موفقی، شکست های بسیاری در راه رسیدن به موفقیت تجربه کرده است.
مهمترین نکته، چگونه یادگیری شما از شکست هاست. نگذارید با یک یا دو شکست دلسرد شوید. به جای آن گرد و غبار خود را بتکانید و اشتباه کار را جبران کنید. در این صورت است که میتوانید نکات مثبت را بیابید، جاهایی را که می تواند بهبود بخشید، تجزیه و تحلیل کنید. کار شکست خورده تان را پاره کنید، خودتان را بهبود بخشیده و دوباره شروع کنید.