فراترکیب چیست؟
در روش فراترکیب هدف بررسی و مطالعه سیستماتیک پژوهش های قبلی انجام شده در حوزه مورد نظر ما است، و نهایتاً کار با تحلیل نتایج و یافته ها توسط محقق اتمام پیدا می کند و خروجی آن چراغ راهی برای یافتن خلاء های تحقیقاتی، نوآوری در متدلوژی و روش تحقیق برای حوزه مورد نظر ما است.
تعریف فراترکیب
فراترکیب فرایند جستجو، ارزیابی، ترکیب و تفسیر مطالعات کمی یا کیفی در یک حوزه خاص است. در حال حاضر استفاده گستردهای از این رویکرد در حوزه مدیریت و روش تحقیق کیفی است. در کل سه هدف اصلی برای فراترکیب بیان شده است که شامل ساخت تئوری، شرح تئوری و توسعه مفهومی خاص میباشد. بنابراین در پژوهش کیفی با رویکرد فراترکیب در پی فهم شاخصها و اجزای دخیل در پدیده مورد مطالعه میباشیم.

فراترکیب – کالج مدیریت
نظر دانشمندان درباره آن
وبلت و هیر (۱۹۷۷) سه فاز اصلی را برای آن به شکل زیر ارائه میکنند:
انتخاب مطالعات بر اساس جستجوی سیستماتیک و گزینش نهایی
ترکیب ترجمهها بر اساس شباهتها و اختلافات به صورت تحلیل تم
ارائهی تلفیقی یافتهها در دستهبندی گروهی
روسو و ساندوسکی (۲۰۰۷) روشی هفت گامی را معرفی میکنند:
تنتظیم سئوال پژوهش
مرور ادبیات به شکل سیستماتیک
جستجو و انتخاب متون مناسب
استخراج اطلاعات متون
تجزیه و تحلیل و ترکیب یافتههای کیفی
کنترل کیفیت
ارائهی یافتهها
روایی و پایایی روش فراترکیب
روش تحقیق قراترکیب مبتنی بر مطالعات کتابخانهای است که می تواند در آموزش پایان نامه نویسی هم استفاده شود. بنابراین از ابزارهای ارزیابی حیاتی برای سنجش روایی و پایایی آن استفاده میشود. برخی از مهمترین ابزارهای لازم در این زمینه عبارتند از:
- برنامه مهارت های ارزیابی حیاتی CASP
- ابزار گلین
با استفاده از ابزار گلین یا روش CASP میتوان میزان اعتبار نتایج حاصل از تحلیل را مورد سنجش قرار داد. روشهای مختلف دیگری نیز برای ارزیابی روایی و پایایی تحقیق کیفی نیز وجود دارد که در حوزه متاسنتز نیز قایل استفاده است.