همحیط بازاریابی چیست؟
محیط بازاریابی می تواند به عنوان ترکیب همه عوامل موثر بر بازار، سیستم بازاریابی و وظایف مرتبط با بازاریابی تعریف شود. این محیط تمامی شرایطی که باید با توجه به آنها تصمیمات اتخاذ و عملیات بازاریابی اجرا گردد می شود و بی توجهی به آن می تواند باعث شکست تمامی تلاش ها در بازاریابی شود.
محیط بازاریابی داخلی
بازاریابی داخلی، شامل همه عواملی است که در درون سازمان و شرکت جای دارند. این عوامل در کنترل مدیریت هستند. به عنوان مثال، چند نمونه از این عوامل عبارت اند از نیروی انسانی، سرمایه، ماشینآلات، مواد اولیه، بازار فروش، و حتی زمان.
محیط بازاریابی خرد و کلان
از انواع محیطهای بازاریابی ،محیط خرد است.
این محیط از سازمانها و افراد که با بنگاه از نزدیک در ارتباط هستند و اثری مستقیم بر تعامل مشتری با بنگاه دارند، تشکیل شده است. یعنی: خود بنگاه، متصدیان آن، نمایندگیهای آن، فروشگاهها و حتی رقبا. محیط خرد نسبتأ قابل کنترل است.

محیط بازاریابی -کالج مدیریت
محیط بازاریابی کلان
محیط بازاریابی کلان که کمتر در کنترل مدیران کسبوکار است، گسترهی فرهنگ، مسائل سیاسی، سطح تکنولوژی، محیط طبیعی، مسائل اقتصادی و عوامل جمعیت شناختی بستر اجتماع را دربرمیگیرد.
محیط بازاریابی به چهار محیط یا قلمرو کوچکتر قابل تقسیم است:
الف– محیط سازمانی
ب- محیط بازار
ج- محیط عمومی
د- محیط ناشناخته
محیط سازمانی
محیط داخلی بنگاه یا مؤسسه، قوانین داخلی، ضوابط و روابط حاکم بر آن، نوع تولیدات، رشته فعالیت، تقسیمات اداری، کارکنان، کانالهای توزیع (عمده فروشی، خرده فروشی، نمایندگیها)، ارتباطات اداری، حقوقی، خانوادگی و … است.
محیط بازار
شامل تعداد خریداران، پراکندگی محلی آنها، قدرت خرید آنها، سلیقه، نیاز، تمایل و ترجیحات خریداران، سن، جنس، عادات و رسوم ایشان، تعداد مؤسسات رقیب، انواع تولیدات و کیفیت و قیمت آنها، انواع کالاهای مشابه و جانشین و قیمت ها و شرایط خاص آنها و دیگر خصوصیات و شرایطی است که به تبع وجود خریداران یا مشتریان و رقبا یا فروشندگان دیگر در بازار وجود دارد و آثاری از خود برجای می گذارد که می تواند فروش کالا یا خدمت بنگاه مورد مطالعه را افزایش یا کاهش دهد.
محیط عمومی
به معنی شرایط کلی، ثابت، تغییر ناپذیر و غیر قابل کنترلی است که حاکم بر عملیات بازاریابی است. اگر قلمرو فعالیت های بازاریابی در محدوده ملی باشد، این محیطها را محیطهای ملی می نامیم و اگر قلمرو فعالیت های بازاریابی از مرزهای ملی فراتر رود، این محیط را محیط بین المللی می خوانیم.
از مهمترین پارامترها یا عناصر محیط عمومی می توان به فرهنگ و عوامل معنوی مانند آداب و رسوم، اعتقادات، زبان، ارزشها، مذهب، قوانین و هنجارهای اجتماعی، تکنولوژی، پیشرفت یا عقب ماندگی فنی، سیاست، وابستگی یا سلطه پذیری، استقلال، توسعه یافتگی یا عقب ماندگی اقتصادی، جمعیت ( ترکیب سنی و جنسی، تراکم، پیری و جوانی)، سرمایه و دیگر متغیرهای کلان اقتصادی اشاره کرد.
محیط ناشناخته
پوسته خارجی یا قسمت فراگیر محیط است. عوامل این محیط هنوز برای بازار مبهم هستند و ممکن است بر اثر پیشرفت های فنی، تغییر و تکامل تکنولوژی، اختراعات، جریانات سیاسی، جنگها و کودتاها، اکتشافات علمی و … آثار خود را در بازار ظاهر سازند.