معرفی رشته مدیریت صنعتی
یکی از علل عدم موفقیت صنایع ما این است که اکثر مسؤولین واحدهای صنعتی؛ فارغالتحصیل مدیریتصنعتی نیستند. حضور یک کارشناس مدیریت صنعتی که مسؤولیت نیروی انسانی را بر عهده بگیرد، در هر واحد صنعتی ضروری است تا بتواند با استفاده از دانش خویش؛ مشارکت، مهارت و انگیزه نیروی انسانی واحد صنعتی مورد نظر را افزایش دهد. مدیریت صنعتی دارای سه بُعد اصلی فنی و تکنیکی، بعد مالی و بعد رفتاری و اجتماعی است که بُعد فنی و تکنیکی در دروس تحقیق در عملیات و کنترل پروژه، بُعد مالی در درسهایی مثل حسابداری صنعتی و بُعد رفتاری و اجتماعی در دروس رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی و تئوریهای مدیریت بیان میشود و البته بعضی از دروس این گرایش مانند مدیریت تولید و عملیات به هر سه این ابعاد میپردازد.
تفاوت رشته مدیریت صنعتی با مهندسی صنایع:
در رشته مهندسی صنایع دانشجویان بیشتر به مطالعه بعد فنی و تکنیکی صنایع می پردازند. اما رشته مدیریت صنعتی به دو بعد مالی و رفتاری صنایع تاکید بیشتری دارد.
کارشناسی رشته مدیریت صنعتی
دورهی کارشناسی بر نظریههای مدیریت، اصول و مجموعهی مهارتها تمرکز میکند و دانشجویان را برای پذیرش نقشهای اجرایی در محیطهای صنعتی آماده میکند. دانشجویان دربارهی فرایندهای اساسی تولید، راهبردهای مدیریت کارکنان و تدارکات که در صنایع گوناگون کاربرد دارند، میآموزند. دورهی ۴سالهی کارشناسی همچنین شامل ریاضیات، آمار و علوم رایانه است.
برنامهی درسی این رشته مانند بسیاری دیگر از رشتههای مرتبط با کسبوکار و استارت آپ است اما بهطور ویژه بر تولید و اجرا تمرکز دارد. برخی از درسها عبارتاند از:
- آمار؛
- حسابداری مدیریتی؛
- اصول مدیریت؛
- روشهای تولید؛
- مدیریت کارکنان؛
- مدیریت عملیات.

مدیریت دولتی- کالج مدیریت
دروس اصلی و تخصصی گرایش مدیریت صنعتی
مدیریت مالی، روانشناسی صنعتی، حسابداری صنعتی، بازاریابی و مدیریت بازار، کنترل کیفیت آماری، سیستمهای خرید و انبارداری و توزیع، تحقیق در عملیات، کنترل پروژه، طرحریزی و تعمیرات و نگهداری، کارسنجی و روشسنجی، مدیریت کارخانه، حفاظت صنعتی، بررسی اقتصادی طرحهای صنعتی، روابط صنعتی، فنون تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم، بازاریابی بینالمللی، بهرهوری و تجزیه و تحلیل آن در سازمان، پروژه.
موقعیتهای شغلی پرطرفدار
مدیران صنعتی، مدیران تولید، مدیران زنجیرهی تأمین و مدیران در زمینههای مشابه میتوانند در شرکتهای فنی و صنعتی مختلف جایگاه خوبی پیدا کنند. شرکتهایی مانند:
- صنایع الکترونیک؛
- شرکتهای دارویی؛
- کارخانجات خودروسازی؛
- صنایع چاپ؛
- کارخانجات تولید مواد پلاستیکی؛
- کارخانجات نساجی.
گرایشهای مختلف در مقطع کارشناسی ارشد
این رشته دارای گرایشهای مختلفی می باشد که بر اساس آخرین تغییرات (مصوبه مورخه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی) عبارتند از: تولید وعملیات ، تحقیق درعملیات، مدیریت عملکرد، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت کیفیت و بهره وری، مدیریت پروژه . تا پیش از این گرایش مالی نیز جزو گرایشهای رشته مدیریت صنعتی بود.
آینده شغلی
فارغ التحصیلان این گرایش می توانند در قسمتهای مدیریت و برنامه ریزی تولید، اداره حفاظت فنی ، قسمت کنترل کیفیت کالا ، نگهداری و تعمیرات مشغول بکار شوند. ضمنا توانایی فعالیت در امور مربوط به مدیریت و کنترل پروژه و مدیریت و ارزیابی عملکرد را دارا می باشند. زمینه های دیگر فعالیت فارغ التحصیلان این رشته امور مربوط به کیفیت و استانداردهای کیفی و بهره وری و همچنین امور مالی و بانکداری است.