بازاریابی دیجیتال چیست؟
بازاریابی دیجیتال نوعی از بازاریابی است که از طریق کانالهای چه آنلاین و چه غیرآنلاین انجام میشود. در این روش، از تمامی ظرفیتها و کانالهای ممکن و موجود در دنیای دیجیتال استفاده میشود تا اطلاعات به مشتری یا مصرفکننده رسانده شود. پس اگر دقت بفرمایید، دیجیتال مارکتینگ محدود به اینترنت و یا رسانههای الکترونیکی نیست.
به بیان دیگر، دیجیتال مارکتینگ از دو بخش یا دو فرآیند تشکیل شده است: فشار و کشش. بخش فشار فرآیندی است که به مصرفکننده دسترسی ایجاد میکند و بر او تأثیر میگذارد. در مقابل بخش کشش فرآیندی است که شما انجام میدهید تا زمانی که مصرفکننده به دنبال شما گشت شما را بیابد.
اهمیت بازاریابی دیجیتال
ارتباط بین انسان و وسایل الکترونیکی، روز به روز در حال افزایش است. در واقع، در برخی از کشورها، کاربران بیش از ۱۱ ساعت از فعالیتهای روزانه خود را به تعامل با دستگاههای الکترونیکی اختصاص میدهند. در آیندهای نزدیک، استفاده از این وسایل در تمام فعالیتهای روزانه انسان نقش خواهد داشت. از اینرو، اهمیت و تأثیر بازاریابی روز به روز افزایش مییابد. نادیده گرفتن این موضوع، جذب مشتریان بیشتر را برایتان تقریباً غیرممکن و در نتیجه، کسب و کار شما از دیگر رقبا عقب میماند. شما میتوانید با توجه به صنعت، نوع استارت آپ و کسب و کار و مشتریان خود، بهترین روشهای بازاریابی به این سبک جدید را انتخاب کنید و از این روشها برای رشد و توسعه کارتان بهره بگیرید.
تفاوت بازاریابی کلاسیک (آفلاین) با دیجیتال مارکتینگ چیست؟
بازاریابی کلاسیک را «تسهیلگری» برای پیشبرد فعالیتهای اقتصادی میدانند و آن را به عنوان علمی که به بررسی نیازهای مشتری و حتی ایجاد نیاز خاصی میپردازد و بعد با معرفی و عرضه یک محصول، آن نیاز را تامین میکند، معرفی میکنند. با این حال تفاوت بازاریابی کلاسیک و دیجیتال هم ماهوی و هم ابزاریست، بازاریابی جاذبهای و بازاریابی محتوا مشخصا از دل دیجیتال مارکتینگ برخواستهاند و ابزارها و کانالهای دیجیتال مارکتینگ، صرفا به همین حوزه تعلق دارند.
به طور کلی فضای دیجیتال مارکتینگ، فضایی منعطفتر، خلاقانهتری داشته و به خصوص برای کسبوکارهای کوچک با بودجه تبلیغاتی اندک فضای نفس کشیدن فراهم میکند.

بازاریابی دیجیتال – کالج مدیریت
دارایی ها در دیجیتال مارکتینگ
- وب سایت
- پست های وبلاگ
- کتاب های الکترونیک (Ebooks) و مقاله سفید یا وایت پیپرها (Whitepapers)
- اینفوگرافیک ها (Infographics)
- ابزارهای تعامل
- کانال های شبکه های اجتماعی (Facebook، LinkedIn ،Twitter،Instagram و…)
- کسب پوشش آنلاین (روابط عمومی (PR)، شبکه اجتماعی و بررسی ها)
- بروشورهای آنلاین و کاتالوگ های آنلاین ( Lookbook)
- دارایی های برندینگ (لوگوها، فونت ها و …)

دیجیتال مارکتینگ- کالج مدیریت
نوع آفلاین دیجیتال مارکتینگ چیست ؟
همان فعالیتهای بازاریابی که به صورت سنتی و محیطی اجرا میشده است اگر با استفاده از ابزارهای مدرن باشد در این دسته قرار میگیرد:
- بازاریابی محیطی ارتقایافته
- رادیو مارکتینگ / بازاریابی رادیویی
- تلویزیون مارکتینگ / بازاریابی تلویزیونی
- تلفن مارکتینگ / بازاریابی تلفنی
انواع ابزارهای دیجتال مارکتینگ
- آنالیز و تحلیل داده
- سئو
- ایمیل مارکتینگ
- تبلیغات کلیکی
- تبلیغات در شبکههای اجتماعی
- مدیریت شبکههای اجتماعی و تحلیل آن
- ارسال پوش نوتیفیکیشن
- انتشار رپورتاژ آگهی
- کوتاهکنندهی لینک
- چت آنلاین