اهداف تبلیغات ، تبلیغات عنصری از فرایند رشد و توسعه اقتصادی محسوب می شود و رابطه مستقیم با رونق اقتصادی دارد و یک نیروی محرک و لازمه کشورهای در حال توسعه مانند ایران است که به سوی تجارت حرفه ای در حرکت هستند و بر همین اساس است که استفاده از دانش و فناوری روز تبلیغات می تواند مسیر موفقیت یک شرکت و مدیر را ترسیم نماید. در تجارت کشورهای پیشرفته، تبلیغات نیرویی فزاینده در معرفی کالاهای جدید به شمار می آید و میزان فعالیت های ارتباطی یک سازمان را افزایش می دهد. علاوه بر آن بازویی نیرومند در گسترش برند و معرفی هویت سازمان محسوب می گردد. تبلیغات مؤثر ابزاری برای کسب شهرت و اعتبار است و به مدیران کمک می کند تا سریع تر به اهداف خود برسند و یک پل ارتباطی بین خود و مشتری ایجاد نمایند. نقطه آغاز در آفرینش تبلیغات مؤثر در فعالیتهای صنعتی و تجاری، تعیین اهداف است زیرا این هدفها هستند که مسیر فعالیتها را مشخص میکنند.
تعریف تبلیغات
تبلیغات، آمیختهای است از صنعت و هنر، نیز وسیلهای برای اطلاع رسانی صحیح و یا غلط، تبلیغات، صنعت و دانشی است گسترده که از علوم دیگر در آن بسیار یافت میشود؛ به عبارتی دیگر، تبلیغات، مجموعهای از دانش های متفاوت است که توسط آن میتوان اطلاعاتی را به جامعه القاء کرد.
اهداف تبلیغات
ایده اساسی در تبلیغات افزایش کسبوکار با فروش کالا / خدمات است. علاوه بر این، اهداف دیگری از تبلیغات وجود دارد که قابلتوجه است:
- برای ترویج محصولات تازه وارد شده در میان مشتریان بالقوه.
- برای ترویج برنامه فروش شخصی.
- برای ایجاد آگاهی در مدتزمان کوتاهی بین حداکثر افراد در مورد کسبوکار خود.
- برای ورود به بازار ملی یا حتی بین المللی و ایجاد گروه جدید از مشتریان.
- برای بالا بردن حسن نیت و ایجاد اعتبار در میان مشتریان با وعده ارائه کیفیت بهتر محصولات و خدمات.
اهداف تبلیغات را در سه گروه می توان بررسی کرد: اهداف اطلاعرسانی؛آگاه کردن مشتری؛پیشنهاد استفاده جدید از محصول جدید، ضمن بیان موارد استفاده جدید از تولیدات؛آگاه کردن بازار از تغییر قیمت؛آگاه کردن مشتری از قیمت های جدید؛آگاه کردن مشتری در زمینه طرز کار تولیدات؛توصیف و تشریح خدمات موجود برای تولیدات؛تصحیح برداشت های غلط مشتریان؛کاهش ترس مشتریان؛ایجاد تصویری مناسب برای شرکت.


اهداف تبلیغات – کالج مدیریت
انواع اهداف تبلیغاتی
هدف اول: معرفی
زمانی که شرکتی تازه تاسیس شده و یا محصولی جدید را می خواهد به بازار معرفی کند، هدفش از تبلیغات معرفی است.
در این هدف، یعنی زمانی که قرار است محصول یا سازمانی معرفی شود، نیاز است تا اطلاعات مناسبی را به مخاطب هدف ارائه کرد تا مخاطب با محصول یا سازمان آشنا شود. لذا انتخاب رسانه تبلیغاتی در این هدف مهم است.
شما نمی توانید از رسانه ای استفاده کنید که مشتری زمان بسیار کوتاهی را صرف دیدن آن می کند. شاید دیده باشید بیلبوردها و استرابوردهایی را که تمام آن پر شده از متن و در متن ها قصد معرفی یک رویداد یا محصول و سازمانی خاص را دارند.
این نوع تبلیغات معمولا توسط مشتری دیده نمی شود. مگر اینکه با ظرافت خاص و بصورت دوره ای این محتوای تبلیغاتی ارائه شود.
هدف دوم: ترغیب
یکی دیگر از هدف های تبلیغات ترغیب افراد برای خرید یا مشاهده سازمان و محصولات است، شاید بتوان بهتر گفت که می خواهیم مشتری را به عملی مانند خرید دعوت کنیم. در این سبک تبلیغ می توان از رسانه های مختلف استفاده کرد. البته در این هدف نیز داشتن یک پیام جذاب و حرفه ای و همچنین گرافیک خلاقانه به دستیابی به هدف تبلیغاتی کمک فراوانی می کند.
هدف سوم: یادآوری
بسیاری از برند ها در جامعه شناخته شده اند و محصولات آن ها مورد استقبال بسیاری قرار می گیرد. این برند ها برای اینکه گهگاهی در ذهن مشتری یک یادآوری داشته باشند، اقدام به تبلیغات می کنند تا به مشتری بگویند که ما هستیم.
مزایای داشتن اهداف تبلیغات
ایده روشن موجب انجام بهینه فعالیت ها می شود.تبلیغات نامرئی ترین نیروی فروش است و ترسیــم اهداف به ملموس بودن آن کمک می کند. تبلیغات از شاخه های تخصصی است؛ لذا هدف مشخص به انتخاب درست کمک می کند.اهداف مورد توافق از به هدر رفتن سرمایه و نیرو می کاهد.داشتن هدف روشن به نوآوری و خلاقیت کمک می کند.ترسیم اهداف می تواند نتیجه گیری و سنجش میزان تأثیر را ممکن سازد.
اهمیت هدفگذاری
ارتباطات: اهداف مشخص در برنامه تبلیغات، هماهنگی گروههای مختلف درگیر در فرایند تبلیغات را تسهیل میکند. اهداف مدون تبلیغات تمامی قسمتها و بخشهای شرکت همانند فعالیتهای ترفیع فروش، روابط عمومی و فروش شخصی را با هم هماهنگ میسازد.
تصمیمگیری: اهداف مشخص، راهنمای مفیدی برای تصمیمگیری هستند. برنامهریزان تبلیغات، غالباً با مسائل و مشکلاتی در زمینه انتخاب پیام تبلیغ، انتخاب رسانه و تخصیص بودجه بین عناصر مختلف آمیخته ترفیع، روبهرو میشوند. وجود اهداف تبلیغات، انتخابها را در هر یک از موارد یادشده آسانتر و بهینهتر میکند
اندازهگیری و ارزیابی نتایج: دلیل بسیار مهم برای تعیین اهداف تبلیغات، این است که مبنا و معیار اندازهگیری موفقیت را در برنامه ارتباطات منسجم بازاریابی شرکت ارائه میدهند. بدون وجود اهداف مشخص و روشن، ارزیابی چگونگی و میزان تلاشهای شرکت، کاری بسیار مشکل است.