هفت استارت آپ اجتماعی
هفت استارت آپ اجتماعی استارتاپهای الهام بخشی که در حوزه نوآوری اجتماعی، تغییر اجتماعی و کارآفرینی اجتماعی فعالیت میکنند. هدف اصلی اغلب کسب و کارها و استارتاپها، رشد سریع و درنهایت رسیدن به سودآوری مناسب است. اما این قاعده عمومی با استثناهایی هم همراه است. ما در این مقاله به هفت استارت آپ اجتماعی جهان می پردازیم.
Handiscover
این استارتاپ در سال ۲۰۱۴ در مالموی سوئد، توسط سباستین آرچامبو، که صاحب پسری مبتلا به بیماری عضلانی است تأسیس شده است. Handiscover یک وبسایت رزرو آنلاین محل اقامت برای تعطیلات است که یک هدف منحصر به فرد را دنبال میکند و آن منزل دادن به افراد دارای معلولیت و نیازهای ویژه است. این پلتفرم گزینههای فراوانی را از میان ۲۳۰۰۰ ملک در بیش از ۵۲ کشور جهان پیشنهاد میکند (البته تمرکز اصلیاش روی کشورهای انگلستان، اسپانیا، فرانسه و کرواسی است) و به مشتریانش این امکان را میدهد تا محل اقامت خود را بنابر سطوح معلولیت جسمی-حرکتی خود انتخاب نمایند. این استارتاپ الهامبخش، از آن زمان تاکنون توانسته است سرمایهای بالغ بر ۱٫۸ میلیون دلار جذب کند.
TRINE
این استارتاپ اجتماعی اهل اسکاندیناوی از تامین مالی جمعی (کراودفاندینگ)، به منظور حمایت کردن همه مردم جهان از پروژههای انرژی خورشیدی استفاده میکند. به عبارت دیگر، هدف استارتاپ TRINE، تأمین بودجه لازم برای کارآفرینان محلی پروژههای خورشیدی، در کشورهای نوظهور و درنهایت، تأمین برق مناطق وسیعی از جهان است. این استارتاپ برای رسیدن به هدفش، ابتدا پروژه ها را به دقت انتخاب کرده سپس تخصص و سازماندهی لازم جهت تأمین سرمایههای مطمئن در این پروژه ها را فراهم میکند. سرمایه گذاران جمعی در TRINE همچنین هزینههای اولیه نصب سیستم خورشیدی را برای هر پروژه تأمین میکنند، که این هزینه به مرور زمان و با فروش برق تولید شده از خود سیستم خورشیدی بازپرداخت خواهد شد.
karma
این استارتاپ اجتماعی که در سال ۲۰۱۵ در استکهلم تاسیس شده است، اپلیکیشنی ایجاد کرده که به واسطه آن به رستورانها، خواروبارفروشیها، و کافهها کمک میکند تا دورریز مواد غذاییشان را با قیمت کمتر به مصرف کنندگان بفروشند و از این طریق میزان دور ریز مواد غذایی خود را کاهش دهند.

هفت استارت آپ اجتماعی – کالج مدیریت
Yego
استارتاپ yego ارائه دهنده خدمات اشتراک گذاری اسکوتر برقی است و با هدف ایجاد تحول در حمل و نقل شهری ایجاد شده است. yego با استفاده از اسکوترهای برقی و سازگار با محیط زیست سعی کرده سطح جدیدی از بهرهوری را برای حمل و نقل شهری به ارمغان آورد، که این به معنای سفری ارزانتر و سریعتر برای شهروندان و بدون آلودگی برای محیط زیست است.
SocialDiabetes
این استارتاپ اجتماعی که در بارسلونا بنیان گذاری شده است، توانسته درمان دیابت نوع ۱ و ۲ را دیجیتالی کند. SocialDiabetes بسترهایی را ایجاد کرده است که دردسرهای روزانه دیابت را کاهش داده و نتایج را بهبود میبخشد. آنها این کار را با کمک به بیماران از طریق مدیریت درمان و ارائه بینش شخصی با اطلاعات عملی انجام میدهند. از این گذشته ، به بهبود کانالهای ارتباطی با متخصصان مراقبتهای بهداشتی نیز کمک میکنند. آنها از ابتدای سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۹، نزدیک به ۲ میلیون یورو سرمایه جمع آوری کردهاند که بخش اعظم آن از طریق برنامه حمایت مالی افق ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا حاصل شده است.
Agricool
استارتاپ اگریکول، یک استارتاپ اجتماعی فرانسوی است که کارش را در سال ۲۰۱۵ با هدف تبدیل کانتینرها به مزارع کشاورزی شهری برای پرورش میوهها و سبزیجات آغاز کرده است. شاید این کمی برایتان عجیب به نظر برسد اما کانتینرها میتوانند نسبت به روشهای سنتی کشاورزی کارایی بیشتری داشته باشند. به عنان مثال، دما، رطوبت، طیف رنگ و مواردی از این قبیل را می توان به راحتی در کانتینر کنترل کرد. همچنین در حمل و نقل نیز صرفهجویی میشود. گسترش این کانتینرها برای پرورش میوه و سبزیجات، امکان ارائه محصولات بدون انتشار گازهای گلخانهای را فراهم خواهد کرد.
Arborea
استارتاپ انگلیسی آربوری در حال آغاز یک پروژه آزمایشی در محوطه کالج سلطنتی لندن است تا فناوری نوآورانه خود را که موسوم به «برگ زیست خورشیدی» است، مورد بررسی و آزمایش قرار دهد. طرح آزمایشی این سیستم، فرصت کنترل آن را در شرایط واقعی فراهم خواهد کرد.